گرفتن اقامت ترکیه در سال های اخیر توجه بسیاری از ایرانیان را به خود جلب کرده است. متاسفانه تلاطم های سیاسی و اقتصادی سبب شده است که مهاجرت به ترکیه از سمت تمام اقشار در جامعه افزایش چشمگیری پیدا کند. اگر در سال های قبل تنها متخصصان و افراد تحصیل کرده عزم سفر می کردند اینک از هر شغل و جایگاهی می توانیم شاهد افرادی باشیم که تصمیم قاطع برای مهاجرت گرفته اند. در این میان بسیاری توانایی مالی و شرایط مهاجرت اروپا را ندارند و به دنبال کشورهای نزدیک تر و ارزان تر هستند.
سال های گذشته بسیاری گرجستان را انتخاب کرده بودند که عموما به دلایل تحریم های آمریکا و مشکلات به وجود آمده مجبور به ترک این کشور شدند این در حالی است که تقاضا برای اقامت در ترکیه افزایش یافته است. استقبال از اقامت ترکیه به دلایل شرایط به نسبت راحت این کشور نیز می باشد. سیاستمداران ترکیه شرایط مناسبی را برای اتباع کشورهای خارجی که قصد اخذ شهروندی ترکیه، اقامت ترکیه را دارند فراهم نموده اند. اقامت در ترکیه انواع بسیاری دارد که بر طبق ماده 46شماره 6458 قانون اتباع خارجی ترکیه و حمایت بین المللی به تصویب رسیده است و مفاد آن کاملا مشخص شده است.
شرایط اخذ اقامت در ترکیه در سال ۲۰۲۰
گرفتن اقامت ترکیه روش های بسیار متفاوتی دارد یکی از راحت ترین و کم هزینه ترین روش ها را می توان اخذ اقامت توریستی ترکیه دانست. در این روش شما با اجاره خانه در ترکیه می توانید به مدت یکسال در خاک ترکیه حضور داشته باشید. راه دیگر آن دریافت پذیرش تحصیلی در دانشگاه ها و یا مدارس ترکیه می باشد که به فرد ویزای تحصیلی داده می شود و شخص می تواند بدون هیچ گونه مشکلی در طول تحصیل خود در ترکیه زندگی کند.
از راه های دیگر که می توان برای اقامت داشتن در ترکیه به آن اشاره کرد ثبت شرکت در ترکیه و سرمایه گذاری در ترکیه می باشد که فرد می تواند از طریق آن برای خود و اعضای خانواده اش اقامت بگیرد البته اگر سرمایه گذاری شخص بالای 250 هزار دلار باشد در صورت خرید املاک مسکونی و در بعضی از مواقع تجاری می تواند تابعیت و پاسپورت کشور ترکیه را بگیرد. در مورد شرایط اقامت ترکیه به شما پیشنهاد می کنیم اولین موردی که باید به آن توجه کنید آن باشد که هدف شما از مهاجرت به ترکیه چه چیزی می باشد؟ آیا می خواهید در ترکیه زندگی کنید و یا از این کشور به عنوان پلی برای ورود به کشورهای دیگر می خواهید استفاده کنید.
چون با توجه به اهداف شما یکی از روش ها به شما پیشنهاد داده می شود. البته برخی در نظر دارند که از اقامت ترکیه برای گرفتن وقت سفارت کشورهای دیگر استفاده کنند که در این روش نیز اقامت توریستی پیشنهاد می شود. البته این را هم در نظر داشته باشید که قوانین اقامت ترکیه برای شهروندان هر کشوری متفاوت می باشد به همین دلیل سعی کنید از آخرین وضعیت قوانین مهاجرت به ترکیه اطلاع داشته باشید. مثلا قوانین تمدید اقامت توریستی ترکیه در سال 2020 تغییرات چشمگیری داشته است.
مزایای اخذ اقامت در ترکیه در سال ۲۰۲۰
با اخذ اقامت در ترکیه برای اتباع خارجی بستگی به نوع اجازه اقامت، این افراد می توانند حداقل به مدت یکسال بدون این که لازم باشد ورود و خروج خود را به خاک ترکیه ملاحضه کنند در کشور ترکیه حضور داشته باشند. البته فرد بر اساس قانون ترکیه می تواند از زمانی که درخواست اجازه اقامت داد تا وقت مصاحبه با برگه اداره مهاجرت در خاک ترکیه حضور داشته باشد. در زمان اجازه اقامت شخص می تواند از بیمه درمانی ترکیه برای اتباع خارجی استفاده کند. همچنین فرد می تواند در صورتی که دارای فرزند باشد از تحصیل در ترکیه به صورت رایگان استفاده کند.
حال بر اساس قوانین ترکیه در صورتی که فرد 5 سال در ترکیه کار کند و در این مدت برای وی بیمه رد شود می تواند بعد از 5 سال درخواست شهروندی ترکیه را بکند و یا اگر 8 سال در ترکیه حضور داشته باشد البته به صورت قانونی و در این 8 سال 7 سال در ترکیه باشد و فقط در مجموع یک سال را خارج از ترکیه گذرانده باشد می تواند در هشتمین سال برای شهروندی ترکیه درخواست دهد.
انواع روش های اخذ اقامت در ترکیه
برای اخذ اقامت در ترکیه قوانین شفافی وجود دارد. در قانون اتباع خارجی و حمایت های بین المللی به شماره 6458 ، 6 نوع اجازه اقامت برای اتباع خارجی در ترکیه ذکر شده است. در زیر به این ۶ مورد به اختصار اشاره شده است:
1. اجازه اقامت کوتاه مدت در ترکیه برای حداکثر یک سال
۲. اجازه اقامت خانوادگی در ترکیه
3. اجازه اقامت دانشجویی که بر طبق دوره تحصیلی اعطا می شود
۴.اجازه اقامت طولانی مدت اعطا شده بدون محدودیت زمانی
5. اجازه اقامت بشردوستانه برای حداکثر یک سال
6. اجازه اقامت برای قربانیان قاچاق انسان که در ابتدا به مدت 30 روز داده شده و مدت کل آنها نمی تواند بیش از سه سال یا بیشتر باشد و می توانند در یک زمان حداکثر به مدت شش ماه تمدید شوند.
هزینه های اخذ اقامت در ترکیه
در زیر سعی شده است به اختصار به برخی از این هزینه ها به صورت تقریبی اشاره گردد.
·هزینه اجاره خانه در ترکیه در حالت نرمال ( بین ۵۰۰ الی ۳۰۰۰ لیر )
·هزینه های مربوط به دفترخانه رسمی در ترکیه ( این هزینه ها جهت ثبت اجاره خانه در ترکیه در دفتر ثبت اسناد رسمی صورت می گیرد و حضور صاحب ملک با سند قطعی منزل الزامی می باشد).
·هزینه های مربوط به معاینات و آزمایشات پزشکی
·هزینه های مربوط به مترجم رسمی مورد تایید کشور ترکیه (نوتر)
·مالیات اتباع خارجی
·هزینه مربوط به بیمه یکساله ( این بیمه درمانی هزینه های مربوط به درمان های سرپایی جراحی و … را پشتیبانی می نماید.)
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1