کوپلر چیست؟

در جواب به پرسش کوپلر چیست؟ در صورتی که قصد داشته باشیم به صورت خلاصه پاسخ این پرسش را بدهیم، بایستی اذعان کرد کوپلرها قطعات مکانیکی برای اتصالات دو آرماتور در امتداد هم یا این که در خمش های 90 درجه هستند که جنس سخت و مقاومت بالایی را دارا هستند.

به کار گیری از این قطعات مکانیکی امروزه با اعتنا به ساختار آن و مزایای اقتصادی و کاربری که دارد، در ساخت بسیار کلان میباشد. در این مقاله با موضوع کوپلرچیست، درخدمت شما هستیم.

می بایست تکمیل کنیم که کوپلر در واقع یک قطعه مکانیکی میباشد که جنس آن از فولاد CK45 بوده و غالبا در مهندسی برای اتصال میلگردها و آرماتورها در اندازه های متفاوت به کار گیری میشوند.

 این قطعه سبب می‌شود تا دو آرماتور ساختاری یک دست پیدا نماید و به هم متصل خواهد شد. این کوپلر یا این که به عبارتی کوپلینگ ها نقش مهمی مانند اورلپ ها دارند که استحکام و عملکرد آن به مراتب بیشتر میباشد.

آنان معمولا همان طور که در بالا گفتیم، در بنا های بتنی مورد به کار گیری قرار میگیرند. این قطعه مکانیکی امروزه از شایسته ترین و شناخته گردیده ترین قطعه ها در اتصالات مکانیکی میباشد که در نقاط گوناگون یک بنا به کار می رود و همینطور می شود به مکان خم های آرماتور نیز از این قطعه استفاده کرد.

کوپلر چیست؟

کاربردهای کوپلر چیست؟

  • به کارگیری از کوپلرها در ایجاد کرد بنا هایی نظیر بیمار‌ستان ها، ساختمان بلند ها، هتل ها، پل ها، منزل های مسکونی و …

  • به کار گیری از کوپلر برای جابجایی نیرو میان آرماتورها در اندازه های متفاوت که به نوعی می توان آن را ایده آل ترین نوع اتصال برای جابجایی این نیرو دانست

  • به کارگیری از کوپلرها در کامل شدن بنا های عمرانی که میتواند تعداد متعددی میله و میلگرد در آن به کار رفته باشد

  • تعمیر و نوسازی ساختمان ها

  • انواع کوپلر

  • همان طور که گفتیم، کوپلرها غالبا در بنا ها نقش مهمی دارند و در کل نقاط یک بنا بتنی یا این که به جای خم های آرماتور میتوانند به کار روند.

انواع کوپلر

  • کوپلرهای استاندارد: کوپلرهای میانی به دو نوع کوپلر با رزوه چپ و راست و کوپلر تبدیل تقسیم بندی میشوند که از مرسوم ترین قطعات اتصالات مکانیکی می باشند.

  • کوپلر انتهایی: این کوپلرها برای خم های 90 سکو که میتوانند در یک بنا بسیار وجود داشته باشند و عمل را نقص‌ نمایند به عمل می رود. این کوپلرها دارنده پباده سازی مخروطی شکل بوده و با اعتنا به آئین نامه ACI-355 پباده سازی گردیده اند.

  • همچنین بایستی به گونه های دیگر کوپلر اشاره نمود که عبارتند از:

  • کوپلر پیچی قفل شونده

  • کوپلر مکانیکی

  • کوپلر پلی اتیلن

  • کوپلر گروتی

  • کوپلر پرسی

  • کوپلر تبدیلی

  • کوپلر جوشی

  • کوپلر چپ و راست

کوپلر استاندارد

کوپلراستاندارد یک نوع از پر استفاده ترین و پر مصرف ترین نوع کوپلر ( وصله مکانیکی ) ها ( گونه های کوپلر یا این که وصله مکانیکی : کوپلر انتهایی، کوپلر پیچی، کوپلر تبدیل، کوپلر جوشی بنا، کوپلر چپ و راست و … ) به‌حساب می‌آید که در تمامی مکان سازه های بتنی امکان مصرف را دارا می باشد. کوپلر استاندارد را اصطلاحا کوپلر رزوه را ستگرد نیز خطاب می نمایند و این اسم گذاری به این دلیل میباشد که رزوه داخلی کوپلر استاندارد از نوع راستگرد است .

کاربرد کوپلر استاندارد

کوپلر استاندارد هنگامی امکان مصرف پیدا می نماید که قابلیت و امکان چرخش آرماتور ها ( دست کم یکی آرماتورها ) در درون بتن وجود داشته باشد.

کوپلر استاندارد برای میلگرد های با سایز 16 تا 50 ایجاد می گردد کوپلر استاندارد یا این که کوپلر رزوه راستگرد جهت تحمل نیرو های وارده برای آرماتور رده S 500 AVI و مطابق با آئین نامه ACI318 از نوع تیپ 2 پباده سازی گردیده است ، به این ترتیب مطابق آئین نامه نام برده سوای محدودیت در کلیه بخش های بنا قابل به کار گیری است و لذا ضایعات آرماتور ها به صفر خواهد رسید .

به صورت نرمال توصیه می شود در ستون ها برش میلگرد ها به ارتفاع 6 متر شکل گیرد، که در این صورت تعداد کوپلر لازم هم کاهش خواهد یافت.

کوپلر پیچی

از کوپلر پیچی وقتی که آرماتور های ما از ارتفاع کمی برخوردار باشند، جهت ساخت اتصال مکانیکی در آرماتور ها به کارگیری شود. درواقع مواردی که ارتفاع آرماتور ها نزدیک به 20 سانتی متر هستند، کوپلر پیچی امکان استفاده را پیدا کرده و آرماتور بندی را میسر خواهد ساخت.

کوپلر گروتی

این نوع کوپلر، ابزاری ایده‌ال برای وصله میلگرد در قطعات پیش ساخته بتنی هست. با به کار گیری از این نوع وصله می‌توان قطعات پیش‌ساخته را به راحتی و فقط با تزریق گروت از مجاری در نظر گرفته شده به یکدیگر متصل کرد.

این وصله ها در یک پایان دارنده یک محفظه برای تزریق گروت می باشد و در انتهای دیگر اتصال، همچون کوپلرهای میانی، توسط رزوه اجرا میشود.

در قطعات پیش ساخته کانال آرماتور بوسیله کوپلرهای میانی بسته میشود و در بخش اتصال دو ردیف به یکدیگر کوپلرهای گروتی تعبیه می گردند. که از یک سمت به میلگردها طولی بوسیله رزوه اتصال مییابد و سمت دیگر آن با به کارگیری از درپوش‌هایی مسدود می گردد تا در طول عملیات بتن‌ریزی با بتن لبریز نشود. بعد از بتن ریزی و فراهم شدن قطعات و جابجایی آن‌ها به محل نصب، میلگرد انتظار ردیف قبلی وارد محفظه کوپلر گروتی گردیده و گروت از طریق لوله‌هایی که به محیط متصل هستند تزریق می گردد تا محیط کاملا از گروت لبریز گردد.

این نوع وصله مکانیکی علاوه بر استفاده در تشکیل دادن قطعات پیش‌ساخته، از سوی دیگر قادر است برای ادامه دادن میلگردهایی که ارتفاع آنان از ارتفاع مهاری کمتر میباشد به کار گرفته گردد.

در برخی مورد ها به دلایل متفاوت نظیر خطا انسانی و یا این که بریده شدن میلگردهای انتظار بوسیله سارقین ارتفاع مهاری میلگردهای انتظار برای وصله میلگردها کوتاه می گردد.

در این مورد ها می بایست از روش و یا ابزاری برای امتداد میلگردهای انتظار بهره مند شد. کوپلرهای گروتی می توانند همچون کوپلرهای پیچی برای امتداد میلگردهای انتظار به کارگیری شوند. ولی از آن جا که این نوع از وصله‌های مکانیکی هزینه به مراتب کمتری نسبت به کوپلرهای پیچی دارا هستند، می توانند در مواقعی که در مشکلات مالی در پروژه اذن به کار گیری از کوپلرهای پیچی را نمی‌دهد، جایگزین قابل قبولی برای کوپلرهای پیچی باشد.

کوپلر تبدیلی

این کوپلر با داشتن دو سایز گوناگون در دو طرف قابلیت و امکان اتصال دو آرماتور با قطرهای مختلف را مهیا میاورد. کوپلرهای تبدیل با اختلاف یک سایز در دو طرف از محصولات دائمی اتصالات مکانیکی کاوه گستر بوده و در شکل نیاز مصرف کننده، کوپلر تبدیل با هر سایز درخواستی ایجاد می‌شود . این نوع کوپلر برای میلگرد سایز 20 تا 50 در کمپانی های اتصالات مکانیکی ساخت و ساز می گردد.

کوپلر چپ و راست چه میباشد؟

کوپلر چپ و راست در صورتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در هیچ یک از آرماتورها قابلیت چرخش نیاز نباشد. رزوه داخلی کوپلر از یکطرف راست گرد و از طرف دیگر چپ گرد است.

در کوپلر چپ و راست رزوه های تولید گردیده در انتهای دو آرماتور یک کدام از راست گرد و دیگری چپ گرد هستند. با چرخاندن کوپلر چپ و راست رزوه های دو آرماتور با کوپلر مشغول گردیده و به دنبال آن رزوه ها تا آخر درون کوپلر بسته خواهند شد.

کوپلر چپ و راست برای میلگرد سایز 16 تا 50  ایجاد می گردد و امکان ساخت کوپلر به طور مخصوص با ارتفاع و گام درخواستی وجود دارد.

اما خوب میباشد بدانید محصول کوپلرچپ و راست تولیدی  عموماً فولاد آلیاژی 1.1191 میباشد همینطور ساخت کوپلر های منحصر به فرد برای مفاد خاص امکان پذیر است.

مجموعاَ می توان اذعان کرد کوپلر چپ و راست را می قدرت نوعی از کوپلر دانست که در وضعیت خاص استفاده می شود ، کوپلر چپ و راست وقتی که آرماتورها قابلیت چرخش را ندارند کاربرد دارد، یعنی درفرصت اتصال کوپلر چپ و راست ، کوپلر را بایستی بچرخانیم و آرماتور را به یکدیگر وصل کنیم. رزوه کوپلر چپ و راست به صورت یک اتصال چپ گرد و یک اتصال راستگرد است.

قیمت دستگاه کوپلر میلگرد

قیمت این کالا نیز همچون مثال های مشابه خود در بازار به فاکتورهای گوناگونی همانند نوسانات بازار ارز مملکت و ارزش تمام شده برای تنظیم مواد اولیه آن بستگی داشته و بر همین اصل نمی توان به صورت ثابت، هیچ ارزش دقیق و تعیین شده ای را برای شما خریداران عزیز اعلام کنیم.

سخن پایانی

ما در این مقاله به طور کامل به شما توضیحاتی در رابطه با کوپلر، انواع کوپلر و قیمت کوپلر ارائه نمودیم که در صورت مطالعه کامل این مقاله هیچ گونه ابهامی در رابطه با کوپلر برای شما باقی نمی ماند.

در پایان از شما سپاس گذاریم که تا انتهای مقاله با ما همراه بودین. اگر سوالی در رابطه با کوپلر و انواع آن داشتید، در قسمت کامنت ها برای ما ارسال نمایید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به سوال شما پاسخ دهند.

 




|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : mm
تاریخ : یک شنبه 26 دی 1400
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: